Archive for aidilmuslim

Jelajah Metro Moscow #3(Trubnaya)

Bandar Rostov

Bertemu lagi kita dalam siri Jelajah Metro ni. Kali ni kita pergi serang stesen metro di garisan hijau. Sempat aku tembak stesen ni masa pergi beli barang untuk projek ‘Igrik'(Projek yang bakal dimulakan tak lama lagi). Tak jauh pun stesen ni dari stesen Planernaya, lebih kurang 33 minit. -Baca lagi-

Mari melancong ohoi!

Bilalah agaknya dapat tengok menara ni depan mata? :(

Asrama yang semakin sunyi membuatkan hati ni cemburu melihatkan rakan-rakan yang berduyun-duyun keluar dari Moscow ni untuk merantau/melancong ke negara orang lain sempena cuti musim sejuk. Tambah-tambah pula baru saja lepas peperiksaan, memang memangkin semangat untuk keluar dari Russia ni. Tapi..tapi kenapa semangat aku tak melonjak seperti mereka? Aduh.

-Baca lagi-

Jelajah Metro Moscow #2(Oktyabr’skaya)

kaunter tiket..

Hah disebabkan esok Isnin, makanya siri jelajah Moscow Metro diteruskan lagi. Ye aku tahu yang dah berpuluh Isnin berlalu tanpa diupdate siri ni. Maaflah, disebabkan berbagai benda terjadi semenjak dua tiga menjak ni menyebabkan siri ni tak dapat diupdate.Hihi -Baca lagi-

Caturday #6 (Kucing bermasalah)

tidur je lah kerja dia..

Nota: Caturday ialah hari dimana kucing-kucing bermaharajalela dan berangan-angan menguasai dunia. Langkah pertama mereka ialah dengan mengambil alih aidilmuslim.com. Sungguh aku telah tewas dengan kecomelan ketua mereka Cik Angelina Jolie@Cik Angel. Sesiapa boleh tolong aku melawan kucing-kucing yang comel ni? Mohon.. -Baca lagi-

Caturday #5 (Nakal)

Tula, siapa suruh nakal-nakal.. [kredit:amar]

Nota: Caturday ialah hari dimana kucing-kucing bermaharajalela dan berangan-angan menguasai dunia. Langkah pertama mereka ialah dengan mengambil alih aidilmuslim.com. Sungguh aku telah tewas dengan kecomelan ketua mereka Cik Angelina Jolie@Cik Angel. Sesiapa boleh tolong aku melawan kucing-kucing yang comel ni? Mohon.. -Baca lagi-

Caturday #4 (Gigit budak!)

Marah ala-ala manja..

Nota: Caturday ialah hari dimana kucing-kucing bermaharajalela dan berangan-angan menguasai dunia. Langkah pertama mereka ialah dengan mengambil alih aidilmuslim.com. Sungguh aku telah tewas dengan kecomelan ketua mereka Cik Angelina Jolie@Cik Angel. Sesiapa boleh tolong aku melawan kucing-kucing yang comel ni? Mohon.. -Baca lagi-

Ice skating versi Gorky Park

....

Lama sudah blog ni ditinggalkan tak bersentuh.Maaf. Bukan keadaan tak mengizinkan cuma, cuma kemalasan menguasai diri ohoi.

Alhamdulillah, semalam berjaya memaksa diri untuk keluar dalam kedinginan musim sejuk dengan suhu -4 pergi ice skating di Gorky Park. Serius, ni merupakan kali kedua aku main skating seumur hidup, jadi janganlah mengharap video atau gambar aku menari atas ais, lompat sana sini. Titik. -Baca lagi-

Caturday #3 (Setia menanti tiap hari)

awat balik lambat

Nota: Caturday ialah hari dimana kucing-kucing bermaharajalela dan berangan-angan menguasai dunia. Langkah pertama mereka ialah dengan mengambil alih aidilmuslim.com. Sungguh aku telah tewas dengan kecomelan ketua mereka Cik Angelina Jolie@Cik Angel. Sesiapa boleh tolong aku melawan kucing-kucing yang comel ni? Mohon.. -Baca lagi-

Tatkala terasa keseorangan

alone

Selalu aku rasa keseorangan. Tak kiralah masa tengok orang berlari(Runningman), sedang berjalan ke metro, mahupun masa dalam majlis-majlis. Orang lain kelihatan hanya menggerakkan mulut saja tanpa mengeluarkan suara. Dan aku pula hanya terkebil-kebil berpura-pura mendengar dengan prihatin sambil membuat mimik muka disertai anggukan atau gelengan. -Baca lagi-

Caturday #2 (Royal Canin atau Baskin Robbins?)

Br or Rc

Nota: Caturday ialah hari dimana kucing-kucing bermaharajalela dan berangan-angan menguasai dunia. Langkah pertama mereka ialah dengan mengambil alih aidilmuslim.com. Sungguh aku telah tewas dengan kecomelan ketua mereka Cik Angelina Jolie@Cik Angel. Sesiapa boleh tolong aku melawan kucing-kucing yang comel ni? Mohon.. -Baca lagi-

Follow

Dapatkan entri terbaru dihantar ke E-mail anda!