Archive for hidup aku

Snowboarding versi Yakhroma

snowboarding versi yakhroma

Untuk snowboarding tahun ini, aku memilih tempat yang jauh sikit dan mempunyai paling banyak bilangan LIKE oleh kawan-kawan yang lebih senior dalam sukan ini. Berbanding snowboarding yang lalu di Oktyaberskoye pole kurang lebih sejam dari hostel aku, kali ini perjalanan ke yakhroma mengambil masa 2 jam dengan menaiki keretapi. Yakhroma adalah sebuah tempat luar dari Moscow yang sangat terkenal dengan resort untuk sukan seperti snowboard, skiing, ice skating dan lain-lain lagi. -Baca lagi-

Jelajah Metro Moscow #4(Partizanskaya)

20141215_170551

2 minggu yang lalu, disebabkan aku sempat singgah di Partizan atas hal-hal tertentu, jadi dapatlah aku snap beberapa keping gambar untuk update siri Jelajah Metro Moscow yang dah bersawang. Jadi terimalah!!! -Baca lagi-

Aku nak jadi….

Islam umpama mentari yang menyinari setelah berbulan lamanya hidup dalam kegelapan..

Masa kecik-kecik aku nak jadi perdana menteri sebab macam best je jadi orang yang berkuasa. Boleh arah orang, nak pergi kerja, ada pak cik driver hantar, nak jalan dalam hujan ada orang pegangkan payung. Sungguh syurga!
-Baca lagi-

Snowboarding versi Krylatskoe

Berada di puncak bukit.. Agak cantik pemandangan dari atas..Subhanallah!

Seawal 10 pagi, Bergerak ke stesen metro Planernaya untuk mencuba nasib ber’snowboarding’. Alhamdulillah, aktiviti yang telah lama dirancang akhirnya terlaksana juga. Orang cakap, alang-alang duduk Moscow, wajiblah ber’snowboarding’. Eheh -Baca lagi-

Jelajah Metro Moscow #3(Trubnaya)

Bandar Rostov

Bertemu lagi kita dalam siri Jelajah Metro ni. Kali ni kita pergi serang stesen metro di garisan hijau. Sempat aku tembak stesen ni masa pergi beli barang untuk projek ‘Igrik'(Projek yang bakal dimulakan tak lama lagi). Tak jauh pun stesen ni dari stesen Planernaya, lebih kurang 33 minit. -Baca lagi-

Mari melancong ohoi!

Bilalah agaknya dapat tengok menara ni depan mata? :(

Asrama yang semakin sunyi membuatkan hati ni cemburu melihatkan rakan-rakan yang berduyun-duyun keluar dari Moscow ni untuk merantau/melancong ke negara orang lain sempena cuti musim sejuk. Tambah-tambah pula baru saja lepas peperiksaan, memang memangkin semangat untuk keluar dari Russia ni. Tapi..tapi kenapa semangat aku tak melonjak seperti mereka? Aduh.

-Baca lagi-

Ice skating versi Gorky Park

....

Lama sudah blog ni ditinggalkan tak bersentuh.Maaf. Bukan keadaan tak mengizinkan cuma, cuma kemalasan menguasai diri ohoi.

Alhamdulillah, semalam berjaya memaksa diri untuk keluar dalam kedinginan musim sejuk dengan suhu -4 pergi ice skating di Gorky Park. Serius, ni merupakan kali kedua aku main skating seumur hidup, jadi janganlah mengharap video atau gambar aku menari atas ais, lompat sana sini. Titik. -Baca lagi-

Tatkala terasa keseorangan

alone

Selalu aku rasa keseorangan. Tak kiralah masa tengok orang berlari(Runningman), sedang berjalan ke metro, mahupun masa dalam majlis-majlis. Orang lain kelihatan hanya menggerakkan mulut saja tanpa mengeluarkan suara. Dan aku pula hanya terkebil-kebil berpura-pura mendengar dengan prihatin sambil membuat mimik muka disertai anggukan atau gelengan. -Baca lagi-

Caturday #2 (Royal Canin atau Baskin Robbins?)

Br or Rc

Nota: Caturday ialah hari dimana kucing-kucing bermaharajalela dan berangan-angan menguasai dunia. Langkah pertama mereka ialah dengan mengambil alih aidilmuslim.com. Sungguh aku telah tewas dengan kecomelan ketua mereka Cik Angelina Jolie@Cik Angel. Sesiapa boleh tolong aku melawan kucing-kucing yang comel ni? Mohon.. -Baca lagi-

Hadis pilihan #1(Dosa yang berulang)

pokok_gergasi_tawau

Dah lama terbaca 1 hadis ni. Dan lepas baca, tiap masa teringat akan hadis ni. Sungguh, aku ni juga termasuk dalam golongan yang disebut dalam hadis ni. Allah. Kalau termasuk dalam golongan yang bertaubat berulang kali tu tak apa, tapi masalahnya dua-dua belah kaki ni termasuk dalam golongan yang melakukan dosa yang sama berulang kali. T_T -Baca lagi-

Follow

Dapatkan entri terbaru dihantar ke E-mail anda!