Archive for lain-lain

Blog apakah ini?

header baru 3

Anda terkejut? Blog siapakah ni? Ahah. Tak perlu terkejut dan panik sebegitu rupa. Sebenarnya ini ialah blog baru dengan domain dan hosting berbayar. Alhamdulillah, hajat yang telah lama dipendam kini tertunai juga. Penat siang malam tak tidur nak selesaikan blog baru ni, dengan design, setting hosting dan lain-lain. Tiap masa memerah kepala otak kalah orang yang sedang exam.  -Baca lagi-

Kain,kain kain, mari beli kain!

Assalamualaikum

Kain!kain!kain! mari beli kain!yang lama tukar baru! Eh.. Macam kenal ayat nih? haha ok. Memang kenal cuma yang perkataan kain itu ditukarkan ke tilam. -Baca lagi-

Andai dapat ku putarkan

Adoi, bising nye alarm ni. Nak tidur pun tak senang. Dengan liat aku pun bangun, tengok suhu, “Adoi,     1 °C. Sejuk nya nak pergi kelas.” Dengan malas nya aku capai tuala masuk bilik air dan mandi secepat mungkin sebab sejuk. Walaupun ada air panas, tapi t

Cikgu Mat Salleh?

Assalamualaikum,,

Tengah menyelak Berita Harian semalam, terbaca artikel tentang Cikgu Mat Salleh(bukan nama orang) yang kerajaan ambil berkerja  untuk mengajar subjek Bahasa Inggeris di sekolah-sekolah. Aku dah tahu pasal benda ni lama dah, sejak hari pertama lagi mereka berkerja.Terkejut juga lah aku, sebab sampai ke kampung aku pun ada Cikgu AS ni. Adik aku balik rumah bising-bising@bangga pasal ada cikgu mat salleh mengajar Bahasa Inggeris di sekolah dia. -Baca lagi-

Maju selangkah lagi

Assalamualaikum,,
Ada perasan benda baru tak dalam blog ni? haa.. bagi sesiapa yang tak perasan, tak apa lah, biar aku bagitahu. Tengok lah belah kanan ni, aku budak biasa dah ada page Facebook dah. Apa lagi? like la ramai-ramai jom. Sebenarnya aku dah lama berhajat nak buat page ini, tapi dulu masa follower sikit je, macam tak ada semangat dan segan pun ada. Nanti orang kata beria pula kan. -Baca lagi-

kisah nenek dan ubi


cuma nak share bende ini je..
macamana 1 berita dijadikan headline pelbagai media..
Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian. -Baca lagi-

REMAJA buat hal lagi

Assalamualaikum,,

Tengah membaca Berita Harian tadi, tertarik dengan artikel 3 remaja dilarang keluar rumah. Astaghfirullah. Apa nak jadi lah kan budak-budak ini. Yang pergi bakar surau itu buat apa kan. Tak senonoh betul. Apalah agaknya salah surau itu pada mereka. Yang itu belum kira lagi dosa yang dapat. Menyusahkan orang Islam dikawasan tersebut. Tambah lagi dua surau pula tu. Berapa banyak dosa dah itu?

Umur tiga-tiga ekor muda lagi tapi rasanya dah cukup dah nak fikir yang mana baik dan buruk.Aku pun remaja juga, tapi tak adalah terfikir nak buat benda-benda macam itu. Tapi yang peliknya tak sebut pun bangsa apa budak tiga ekor itu. Tak tahulah artikel itu ada bahagian pertama ke sebelum ni? Mungkin lah kot. Tapi apa-apa pun, memang tak boleh terima lah.. Kalau mereka bukan agama Islam, mereka mungkin mencetuskan perbalahan antara agama.

Sekarang ini tak habis-habis isu pasal Islam ini. Isu pembesar suara di P.Pinang pun masih hangat lagi, tambah pula yang lain. Ada kaitan dengan akhir zaman dah ke? semua nak jatuhkan Islam?. harap-harap budak-budak ini sempatlah bertaubat.

Gambar hiasan…
Wassalam,,

aim high tackle low,,,

Wajah baru. Semangat baru.

Assalamualaikum,,,

Alhamdulillah, hari ini dah masuk 15 Ramadhan. Tinggal 15 hari je lagi nak puasa. Kami di sini Raya sehari awal daripada Malaysia. So peace. ^_^V jangan jeles ek. Untuk pengetahuan semua, ini merupakan wajah baru ‘aku budak biasa’. Aku sangat berpuas hati kerana berjaya mengubahsuai template ini setelah seminggu bertungkus-lumus siang malam tak tidur. Biasalah kan, beginner je.Header itu nampak buruk sikit la kan, sebab baru belajar buat benda-benda ini. -Baca lagi-

busy busy busy!

Assalamualaikum,,

Sudah lama aku tinggalkan blog ini tak berupdate. Sebenarnya aku tengah sibuk mencari template baru dan dah mula mengedit. Agak susah la,3 malam tak tidur mengedit ini(tipu je). Tapi InsyaAllah dalam masa terdekat ini akan berwajah baru lah, blog ini. Yelah kan, aku rasa dah lama pakai template ini. dah setahun lebih. Dah naik boring pun ada. Template baru, semangat nak berblogging pon mesti mau baru. Aminnn. -Baca lagi-

Follow

Dapatkan entri terbaru dihantar ke E-mail anda!