Archive for ragbi

Kejohanan Ragbi Sentuh Tertutup Moscow Aviation Institute 2012

177257_10151314858617457_1553680051_o
Ohoi mari beriadah sebentar! Pada 9,10,16,17 November 2012 yang lepas kami(pelajar MAI Malaysia) telah dijemput untuk menyertai Kejohanan Ragbi Sentuh Tertutup MAI yang dianjurkan oleh Kelab Ragbi Moscow Aviation Institute.

Rugby European Nations Cup 2012: Russia vs Spain

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik pejam tak celik-celik ehh.. sudah pertengahan bulan 6. Exam pun sudah hampir habis. Hampir.. InsyaAllah dalam lebih kurang sebulan lagi, bakal menjejakkan kaki di bumi Malaysia dimana suhu setiap hari 30 darjah ke atas. Sekarang pun di bumi Soviet ini dalam fasa memasuki musim panas dengan suhu 20 lebih.Yup positif. Walaupun baru 20 lebih , sudah terasa kepanasan dan tak dapat bayangkan keadaan di Malaysia nanti dimana rata-rata sahabat mengadu seperti ulat beluncas kepanasan erkk.. -Baca lagi-

Wordless Friday

p/s: Spot the difference.. I bet u all didnt realize it.. (^_^)V

Apa Ragbi boleh ajar Bolasepak

Assalamualaikum..

1)-DO accept a ref’s rulling quietly even if you tower over him, like Tonga’s Finau Maka. -Baca lagi-

“tinggal kenangan” (part 2)

Assalamualaikum,,

Dah seminggu dah habis Rugby World cup 2011. Dan seperti yang dijangka Australia telah menjadi juara. Eh eh tersasul pula. Minta maaf sebenarnya All Blacks telah menjadi juara dunia dalam aksi final betemu dengan France. Aku masih dalam kekecewaan lagi sebab Australia tak dapat masuk final. Tapi akan ku tunggu 4 tahun lagi untuk menyokong Australia juga. -Baca lagi-

Pingat ragbi pertamaku

Assalamualaikum,,

Satu lagi hujung minggu yang penat bagi aku. Sebab setiap hujung minggu aku ada tournament ragbi di Russia ini. Main dengan pasukan universiti aku (MAI). Tapi tadi merupakan hari yang ditunggu-tunggu sebab tadi perlawanan akhir antara pasukan aku dengan universiti mana entah. -Baca lagi-

Rugby World Cup datang lagi!!!

Assalamualaikum,,

Setelah sekian lama bercuti, akhirnya aku menggagahkan diri, mengangkat tangan dan menumpukan tenaga aku kepada jari-jari aku untuk menaip dan menconteng di blog ini tambah-tambah pula esok akan berlangsung satu acara yang ditunggu-tunggu selama 4 tahun. -Baca lagi-

Hidup sang perantau 7: “First faculty,First day, First lecture, First time ponteng”

Assalamualaikum,,

Alhamdulillah, hari ini dah sampai ke hari raya ke-5. Sungguh pantas masa berlalu.Dah lama aku tak conteng di blog ni, maklumlah sibuk sikit masa raya ini. ‘Ramai’ sangat tetamu yang datang padahal tak ada siapa pun. Cuma kawan-kawan kami dari St Petersburg je yang beraya dengan kami di sini. Kepada mereka, jemput- jemputlah datang lagi sini dan InsyaAllah, bila-bila masa nanti, kami pula datang sana. -Baca lagi-

SELAMAT TINGGAL SEMUA… T_T

Assalamualaikum,, 

Esok merupakan hari yang ditunggu-tunggu selama hidup aku di dunia ini.. InsyaAllah, esok aq nak terbang dah.
Jadi, dalam entri last aq di Malaysia ini, aku nak cakap rakan-rakan yang selama ini mengenali aku: -Baca lagi-

Selamat Hari Guru..

Assalamualaikum,,Hari ini merupakan tanggal 16 Mei yang terkenal sebagai hari untuk meraikan semua insan-insan yang pernah mengajar apa-apa ilmu kepada orang lain(umum nya) dan khasnya tentulah orang yang bergelar guru..
Bagi aku, seorang guru mestilah mempuyai sikap yang dapat dicontohi oleh orang lain, terutamanya murid-murid. Setiap tindak-tanduk, serta perkataan yang dikeluarkan dari mulut seorang guru, mestilah tepat dan benar. Sebab murid-murid akan meniru segala perlakuan dan perkataan yang dibuat oleh guru mereka.. -Baca lagi-
Follow

Dapatkan entri terbaru dihantar ke E-mail anda!