Hadis pilihan #1(Dosa yang berulang)

pokok_gergasi_tawau

Dah lama terbaca 1 hadis ni. Dan lepas baca, tiap masa teringat akan hadis ni. Sungguh, aku ni juga termasuk dalam golongan yang disebut dalam hadis ni. Allah. Kalau termasuk dalam golongan yang bertaubat berulang kali tu tak apa, tapi masalahnya dua-dua belah kaki ni termasuk dalam golongan yang melakukan dosa yang sama berulang kali. T_T -Baca lagi-

Jelajah Metro Moscow #1(Planernaya)

planernaya

Isnin datang lagi! Maknanya projek Jelajah Metro Moscow bermula seperti yang dijanjikan. Sebagai pemanas badan, aku mulakan dengan stesen Metro paling dekat dengan asrama aku iaitu Планерная(Planernaya) lebih kurang 15 minit jalan kaki. -Baca lagi-

Gaza aku datang!

2012-12-08 20.37.44

OK betul, ini memang tiada kena-mengena dengan Istanbul aku datang. Filem yang berpelukan, yang menggambarkan sikap pelajar luar negara. Aduh, kenapa aku terasa ni! Nauzubillah. Kecewa sikit dengan filem tersebut. Haih.

-Baca lagi-

Caturday #1

2012-10-15 17.22.08

Nota: Caturday ialah hari dimana kucing-kucing bermaharajalela dan berangan-angan menguasai dunia. Langkah pertama mereka ialah dengan mengambil alih aidilmuslim.com. Sungguh aku telah tewas dengan kecomelan ketua mereka Cik Angelina Jolie@Cik Angel. Sesiapa boleh tolong aku melawan kucing-kucing yang comel ni? Mohon.. -Baca lagi-

Anda fikir anda susah?

haih... (kredit)

Anda siang malam belajar tak kira makan atau tak, orang berlari(Running Man) pun terpaksa lepaskan. Siang malam siapkan kerja-kerja yang perlu dihantar, tambah lagi esoknya ada ujian sana test sini, exam sana periksa sini. Petang pula sibuk dengan aktiviti kokurikulum wajib datang latihan, kalau tak kena denda lari satu padang tak boleh lebih 30 saat. -Baca lagi-

Blog apakah ini?

header baru 3

Anda terkejut? Blog siapakah ni? Ahah. Tak perlu terkejut dan panik sebegitu rupa. Sebenarnya ini ialah blog baru dengan domain dan hosting berbayar. Alhamdulillah, hajat yang telah lama dipendam kini tertunai juga. Penat siang malam tak tidur nak selesaikan blog baru ni, dengan design, setting hosting dan lain-lain. Tiap masa memerah kepala otak kalah orang yang sedang exam.  -Baca lagi-

Jelajah Metro Moscow

Map-of-Moscow-Metro-Underground(3)

Terasa lama tak menulis. Kali nak cerita pasal Metro Moscow. Ada nampak peta dibawah? Itulah peta metro. Metro ni sebenarnya keretapi bawah tanah yang menjadi salah satu pengangkutan awam yang utama di Moscow. Sebab apa. -Baca lagi-

Ada apa dengan Omarseries?

omar_mbc
Siapa dah tengok omarseries ataupun drama tv bersiri Farouk Omar ni? Mesti tak ramai yang tahu kan pasal drama bersiri ni mungkin sebab ianya mendapat tentangan dari segelintir pihak terutamanya Mufti Besar Arab Saudi, ulamak-ulamak Al-Azhar Mesir, Mufti Dubai, menteri luar UAE dan ramai lagi. -Baca lagi-

Give Away Dot My

Terbeliak mata sekejap semalam bila nampak satu GA ni yang menawarkan hadiah yang sangat lumayan. Ehem apakah dia hadiah lumayan itu? Penganjur menawarkan 3 domain percuma untuk peserta. Jadi setelah berfikir panjang, baik aku sertai sebab kalau menang, dapat domain, kalau tak menang sudah pasti dapat habuk tetapi berserta trafik untuk blog aku yang tak seberapa ni. -Baca lagi-

Kejohanan Ragbi Sentuh Tertutup Moscow Aviation Institute 2012

177257_10151314858617457_1553680051_o
Ohoi mari beriadah sebentar! Pada 9,10,16,17 November 2012 yang lepas kami(pelajar MAI Malaysia) telah dijemput untuk menyertai Kejohanan Ragbi Sentuh Tertutup MAI yang dianjurkan oleh Kelab Ragbi Moscow Aviation Institute.
Follow

Dapatkan entri terbaru dihantar ke E-mail anda!